Reklama
 
Blog | SIRIRI

Blog SIRIRI na Respektu

Nový blog SIRIRI. O čem je? Co je SIRIRI? Co máte čekat? Máte se bát?

Milí čtenáři,

jsme noví v těchto místech, ale ne zas tak moc. Dovolte mi, abych nás představila.

SIRIRI je česká organizace, která pomáhá ve Středoafrické republice.

Reklama

 

Proč to děláme?

Protože chceme pomáhat adresně, efektivně a tam, kde je to opravdu potřeba. Protože chceme postavit obyvatele nejchudších zemí na vlastní nohy.

Jak to děláme?

Spolupracujeme s partnerskou organizací, která na místě působí téměř čtyřicet let. Má důvěru místních obyvatel, zná jejich skutečné potřeby.

Projekty pomoci tak nevzikají v Evropě „u stolu“, ale v místě pomoci.

Co děláme?

Podporujeme školství, zdravotnictví a zemědělství. Ve všech projektech zaměstnáváme místní obyvatele.

 

Středoafrická republika (SAR) patří mezi „dárcovské sirotky“, tedy země ležící mimo zájem oficiální pomoci, které se ale bez pomoci zvenčí neobejdou. Projekty udržitelného rozvoje, které SIRIRI v SAR podporuje, jsou financovány příspěvky od jednotlivců z celé České republiky.

SIRIRI považuje důvěru dárců za velký závazek. Odpovídá na ní transparentností (transparentní účty na stránkách, každoroční účetní audit) a snahou udržet provozní náklady na co nejnižší úrovni (většinu dvacetičleného týmu SIRIRI tvoří dobrovolníci).

Dobrovolnicí SIRIRI byla i Terezie Böhmová, VIP bloggerka Respektu. Deset měsíců učila ve škole ve středoafrickém Bozoum. Její blog si přečtěte zde.

Od 1. února 2011 jsou v Bozoum rodiče Terezie – manželé Ludmila a Karol Böhmovi. Patří mezi šest zakladatelů SIRIRI a do Bozoum odjeli na dva a půl měsíce stavět školu. Blogovat na Respektu začínáme až teď, proto tu není spousta starších zápisků – pokud vás zajímají, navštivte stránky www.siriri.org.

Tady budeme přispívat vším, co nám manželé Böhmovi ze SAR pošlou a do budoucna i zápisky dalších „afrických“ dobrovolníků a články lidí, kteří se na práci SIRIRI podílejí v Česku.

Těšíme se na komunikaci s vámi zde, pokud vás něco zaujme, diskutujte, odpovíme.

Za SIRIRI,

Zuzana Vízková